Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu Maribor


Vinarska ulica 14
2000 Maribor


Tel: +386 (0)2 2284952
Fax: +386 (0)2 2519482
www.kon-cert.si
info@kon-cert.si

Sejem BIOFACH in VIVANESS 2013

Sejem BIOFACH in VIVANESS 2013

B I O F A C H  2013  DVODNEVNA STROKOVNA EKSKURZIJA Z OGLEDOM SEJMA BIOFACH IN VIVANESS
 

V letu 2013 smo izbrali dve specializirani vinogradniško-vinarski in sadjarski kmetiji.

Prva kmetija na kateri smo se ustavili, je Ökologischer Land - und Weinbau Kraemer. Skupno obdelujejo 65 ha polj, 3 ha travinja, 1,5 ha vinograda in 6 ha gozda. Na poljih pridelujejo krušna žita, zelenjavo, stročnice, različne vrste detelje. Od leta 1992 izvajajo enoten ekološki koncept, ki obsega kmetovanje, vinogradništvo, turizem na kmetiji in gastronomijo. Njihovo vinsko filozofijo lahko strnemo v en sam stavek: »V vinu srečate zemljo, klimo, rastlino in človeka.

Sledila je še kmetija Ökologischer Obstbau, lastnik  že več kot 20 let kmetujejo po ekoloških načelih smernic Bioland. Na 10 ha površin pridelujejo sadje za prodajo, za likerje, sokove, žgane pijače in želeje. Samo izbrane zrele slive, češnje in drugo sadje gre v njihovo lastno destilarno, kjer s starinskim tradicionalnim postopkom pridobivajo najboljša žganja. Druga velika zgodba kmetije Roth pa so VINA. Prosimo poglejte njihovo spletno stran www.edelbraende-rothe.de in se prepričajte sami!

 

Po obisku kmetij je naslednji dan, sledil ogled sejma Biofach in Vivaness. Tokratni sejem Biofach 2013 je predstavljal državo leta ROMUNIJO. Država leta je tista država, ki je v letu 2012 dosegla največji delež rasti ekološkega kmetijstva. Ostale posebne teme sejma so ribja tržnica, MUNDUS VINI BioFach & Vinoteque, bar z oljčnim oljem, degustacije kave, usposabljanje – delo – perspektiva, »EKO + Fair«, eko tekstil in eko catering. Sejem Vivaness v ločeni hali pa predstavlja naravno in ekološko kozmetiko.

Partnerji
Partnerji
Zaščitni znaki
Zaščitni znaki