Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu Maribor


Vinarska ulica 14
2000 Maribor


Tel: +386 (0)2 2284952
Fax: +386 (0)2 2519482
www.kon-cert.si
info@kon-cert.si

BIOFACH 2017 z ogledom sejma in VIVANESS

BIOFACH 2017 z ogledom sejma in VIVANESS

Tudi letos smo organizirali dvodnevno strokovno ekskurzijo v Nemčijo z ogledom sejmov Biofach in Vivaness.

Ustavili smo se tudi v središču regije Tagwerk in obiskali njihovega pogodbenika, ki se ukvarja s predelavo eko mesa.

TAGWERK BIOMETZGEREI LANGENBACH

Zadruga Tagwerk (www.tagwerk.net), združenje potrošnikov in proizvajalcev, je bila ustanovljena l. 1984. Sedež je v vasici Niederhummel med Moosburgom in Freisingom, kjer je ekološka kmetija Verene Vohburger in Bernharda Rennerja. Zadruga Tagwerk ima trenutno okoli 600 članov, od tega je približno 100 kmetov. Organizirali so se kot povezava med proizvajalci in potrošniki v zvezi z regionalno ekološko trgovino na območju severovzhodno od Münchna.

Licenčni partnerji kot so Tagwerk-bio tržnice, Tagwerk-bio zabojčki in Tagwerk proizvodna in predelovalna podjetja zagotavljajo regionalno porazdelitev kmetijskih proizvodov.
Bernhard Renner, mesarski mojster, predsednik uprave in delničar, prinaša veliko znanja in izkušenj s svojo dolgo profesionalno kariero z glavnega mesarja. Proces zakola odločilno vpliva na kakovost izdelkov. Bernhard Renner ima izkušnje z metodo predelave, v kateri so klobase narejene iz toplega, sveže zaklanega mesa. Ekološke sestavine, tudi mešanice začimb in predvsem dobra kakovost mesa so tako temelj odličnih izdelkov Tagwerk Biometzgerei.

Podobne informacije boste našli na njihovi spletni strani www.tagwerkbiometzgerei.de

 

Partnerji
Partnerji
Zaščitni znaki
Zaščitni znaki