Ekološka predelava
Dobro iz narave
Ekološka predelava

Ekološka predelava

Ponudite okusna in naravna ekološka živila

Povpraševanje po ekoloških živilih raste, saj potrošniki vse bolj cenijo njihove prednosti. Izkoristite ta trend na trgu in stopite korak naprej z ekološkimi živili, hkrati pa ponudite v hotelih, restavracijah, javnih kuhinjah in na turističnih kmetijah svojim gostom krožnik zdravja z ekološkimi jedmi in jim pokažite, da vam ni vseeno zanje. Pridobite certifikat za ekološko predelavo ter dodajte vrednost vašim ponujenim živilom.

V Inštitutu KON-CERT Maribor vam nudimo storitve certificiranja ekološke predelave, trgovine, uvoza ter certificiranje ekoloških živil v obratih javne prehrane / biogastronomije na območju celotne Slovenije. Inštitut KON-CERT Maribor je akreditiran s strani javnega zavoda Slovenska akreditacija po standardu SIST EN ISO/IEC 17065 za certificiranje procesov iz ekološke pridelave in predelave kmetijskih pridelkov in živil.

Ekološka predelava poteka v skladu z natančno določenimi strogimi predpisi in pod rednim nadzorom pooblaščenih certifikacijskih organov ter pristojnega inšpektorata, da se zagotovijo sveža, kakovostna in naravna živila ter krma po postopkih, ki spoštujejo naravo. Ekološka živila odlikuje višja vsebnost vitaminov in mineralov ter bogatejši okus. Pri predelavi ekoloških pridelkov in pripravi jedi je cilj v največji meri ohraniti hranilne snovi, ki jih vsebujejo pridelki. Tako morajo predelovalni obrati in obrati javne prehrane / biogastronomije upoštevati naslednja načela in omejitve:

  • Izdelava živil je dovoljena le iz ekološko pridelanih sestavin. 
  • Priprava jedi v obratih javne prehrane / biogastronomije je dovoljena le iz ekološko pridelanih sestavin.
  • Uporaba umetnih konzervansov, barvil, gensko spremenjenih organizmov in sestavin, pridobljenih iz gensko spremenjenih organizmov ni dovoljena.
  • Prepovedana je uporaba ionizirajočega sevanja v predelovalnem postopku.
  • Obstajajo stroge omejitve v izboru dodatkov in pomožnih sredstev, ki se lahko uporabljajo.
  • Živila označena z oznakami »ekološko«, »eko« ali »bio« morajo vsebovati vsaj 95 odstotkov kmetijskih sestavin iz ekološke pridelave, ostalih 5 odstotkov sestavin pa lahko predstavljajo le tiste neekološke sestavine kmetijskega izvora, ki jih je dovolila Evropska komisija ali države članice EU.
  • Zagotovljeno mora biti časovno ali prostorsko ločeno skladiščenje in predelava ekoloških in neekoloških sestavin.

Dodajte s certifikatom vrednost tudi vašim ekološkim živilom!

Partnerji
Partnerji
Zaščitni znaki
Zaščitni znaki