Povpraševanje po ekoloških živilih raste, saj potrošniki vse bolj cenijo njihove prednosti. Izkoristite ta trend na trgu in stopite korak naprej z ekološkimi živili, hkrati pa ponudite v hotelih, restavracijah, javnih kuhinjah in na turističnih kmetijah svojim gostom krožnik zdravja z ekološkimi jedmi in jim pokažite, da vam ni vseeno zanje. Pridobite certifikat za ekološko predelavo ter dodajte vrednost vašim ponujenim živilom.
V Inštitutu KON-CERT Maribor vam nudimo storitve certificiranja ekološke predelave, trgovine, uvoza ter certificiranje ekoloških živil v obratih javne prehrane / biogastronomije na območju celotne Slovenije. Inštitut KON-CERT Maribor je akreditiran s strani javnega zavoda Slovenska akreditacija po standardu SIST EN ISO/IEC 17065 za certificiranje procesov iz ekološke pridelave in predelave kmetijskih pridelkov in živil.
Ekološka predelava poteka v skladu z natančno določenimi strogimi predpisi in pod rednim nadzorom pooblaščenih certifikacijskih organov ter pristojnega inšpektorata, da se zagotovijo sveža, kakovostna in naravna živila ter krma po postopkih, ki spoštujejo naravo. Ekološka živila odlikuje višja vsebnost vitaminov in mineralov ter bogatejši okus. Pri predelavi ekoloških pridelkov in pripravi jedi je cilj v največji meri ohraniti hranilne snovi, ki jih vsebujejo pridelki. Tako morajo predelovalni obrati in obrati javne prehrane / biogastronomije upoštevati naslednja načela in omejitve:
Dodajte s certifikatom vrednost tudi vašim ekološkim živilom!
© 2012 KON-CERT. |
|