Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu Maribor


Vinarska ulica 14
2000 Maribor


Tel: +386 (0)2 2284952
Fax: +386 (0)2 2519482
www.kon-cert.si
info@kon-cert.si

Mednarodna strokovna ekskurzija v Španijo

Mednarodna strokovna ekskurzija v Španijo

Mednarodna strokovna ekskurzija k ekološkim vinarjem v Španiji dne 31.1. - 3.2.2013

Konec januarja smo obiskali ekološke vinarje v Španiji. Priključili smo se skupini ekoloških strokovnjakov iz Španije, Francije, Švice in Italije

in spoznavali posebnosti pridelave ekoloških vin v pokrajinah Valencia, Murcia in Castilla La Mancha. Spoznali smo »naravna« vina kleti Bodegas Dagon, kjer trto obdelujejo in grozdje trgajo ob upoštevanju luninih ciklov. V kleti Bodegas IRANZO posvečajo velik pomen naravnemu krogotoku hranil v tleh, sicer pa vina negujejo v kleti, zgrajeni 1794. Spoznali smo tudi eno največjih zadružnih kleti Bodega BOCOPA, ki obsega več kot 60%  proizvodnje vina v regiji Alicante in spoznali tipe vin znamke Marina Alta. Udeleženci mednarodne strokovne ekskurzije smo imeli priliko udeležiti se okrogle mize v organizaciji tamkajšnjega društva ekoloških pridelovalcev vina, in razpravljati o vplivih uredb EU na ekološko pridelavo vin.

Primerjava njihovega ekološkega vinogradništva z našim ni smiselna, saj izhaja iz povsem drugačnih klimatskih, pedoloških in zgodovinskih podlag.                                                                                                   

Partnerji
Partnerji
Zaščitni znaki
Zaščitni znaki