Dokazujemo odličnost

DEMETER “biološko-dinamično kmetovanje”

Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu Maribor

Demeter

Ponudite najboljše iz narave

Biodinamični kmetovanje

Biološko-dinamično kmetovanje je najbolj zahtevna metoda ekološke pridelave. Njegove zahteve so predpisane v smernicah Demeter, ki so strožje od zakonodajo za ekološko kmetovanje. Gre za sonaravno metodo kmetovanja, ki upošteva tudi zakonitosti naravnega gibanja Zemlje in ritme letnih časov.

Biološko-dinamično kmetovanje je neposredno  odvisno od naravnih vplivov, ki se spreminjajo s kozmičnimi ritmi. Kmetje uporabljajo ekološko in biološko-dinamično pridelana semena in sadilni material, kompost za gnojenje ter pripravke za krepitev rastlin.

Metodo je leta 1924 utemeljil filozof in znanstvenik dr. Rudolf Steiner. Biološko-dinamično pridelani kmetijski pridelki in predelana hrana, ki jo na trgu srečujemo pod blagovno znamko Demeter, so pojem odlične hrane.

Vse, ki razmišljate o certifikatu DEMETER vabimo, da si pridobite več informacij o prijavi v postopek certificiranja, in sicer tako, da izpolnite obrazec za predprijavo.

Zaščitni znaki

Demeter  je  blagovna znamka, ki označuje hrano najvišje kakovosti. Označuje pridelke in izdelke, pridelane po načelih biodinamike in strogih smernicah pri pridelavi in predelavi za pridobitev in uporabo blagovne znamke Demeter.

logo demeter

DEMETER “biološko-dinamično kmetovanje”

Kaj pridobite s certifikatom?

zrna psenice

Kako do certifikata?

Koraki v postopku certificiranja

Inštitut KON-CERT Maribor izvaja kontrole biološko-dinamične pridelave in predelave, odbor za certificiranje Zavoda Demeter Slovenija pa izda certifikat.

  1. Včlanitev v biodinamično društvo.
  2. Opravljen začetni tečaj biodinamike.
  3. Potrdilo o članstvu in opravljenem začetnem tečaju biodinamike, ki ga izda društvo.
  4. Izpolnjen in podpisan obrazec za prvo prijavo v Demeter kontrolo, poslan na Združenje Demeter Slovenija z izbiro kontrolne organizacije.
  5. Včlanitev v Zavod Demeter Slovenija poteka avtomatsko s prvo prijavo v Demeter kontrolo – izpolnitev obrazca za prvo prijavo.
  6. Vsakoletna prijava v Demeter kontrolo – izpolnitev obrazca za redno prijavo.
  7. Napovedana kontrola kmetije enkrat letno.

Potrebujete pomoč?

Kontakt

Podrobnejše informacije boste dobili pri sodelavcu

Mateja Fuzir
Mateja Fužir
Kontrolorka – ekološka pridelava

Zadnje novosti in zanimivosti

Aktualno

Ni aktualnih vsebin.

Vsi potrebni dokumenti

Obrazci

Bodite pravočasno obveščeni

Zakonodaja

Dodatne informacije

Koristne povezave

Zakaj izbrati inštitut KON-CERT?

Z več kot 20-letnimi izkušnjami je Inštitut KON-CERT vodilni za certificiranje trajnostnih kmetijskih praks. Pri nas lahko pridobite več certifikatov številnih shem kakovosti.

KON CERT logo